júl.
02.

Fesztiválhoz öltözve - Volt

Az öltöny nem kimondottan az a ruhadarab, amit egy fesztiválra érdemes magaddal vinni. A VOLT ebben is kivétel, hiszen több olyan programot kínál, melyek megtekintéséhez nem kötelező, de ajánlott az elegáns viselet. Akit pedig feszélyezne ez a rendhagyó dress code, az gondoljon arra, hogy kevés felszabadítóbb érzés van, mint a tartalmas szórakozás után kibújni kényelmetlen gönceinkből.

Ákos 40+1 turnéja Magyarországon az év egyik legsikeresebb koncertsorozatává vált. Úgy alakult, hogy a záró koncertre a soproni MKB Arénában került sor, és ez remek apropót adott arra, hogy az ünnepélyes esemény egyben a VOLT fesztivál hivatalos megnyitója is legyen.
A sportcsarnok valósággal a béke szigetévé vált a fesztivál forgatagában, ahol egy családias színpadkép fogadta a fesztiválozókat és a város lakosságát. Ákos és zenekara természetesen öltönyben lépett színpadra, ezzel megtisztelve a közönséget, amely hálásan fogadta a finoman hangszerelt dalokat. A hangulatos introt követően az együttes – stílusosan – a Hello-val kezdett, de több ismert sláger rendhagyó átirata is helyet kapott a repertoárban, a hosszabb összekötő szövegek pedig rendre mosolyt csaltak a rajongók arcára. Bár a turnénak vége, a búcsúkoncert hangulata egyáltalán nem volt melankolikus, ami pedig a fesztivált illeti, ott tényleg minden most kezdődött el. 

A bensőséges hangvételű koncert után lelkiekben feltöltődve érkeztünk vissza a VOLT helyszínére, és azonnal ”ki is bújtunk” a szmokingból, mivel A kutya vacsorájára voltunk hivatalosak. Varga Livius frontember olyan benyomást keltett, mintha a nagyszínpadon épp a végéhez ért Delinquent Habits legénységének egyik tagja lenne, aki átsétált a Pesti Est pódiumra. Bár Liviusnak sikerült megválnia amúgy sem dús hajkoronájától, energikus előadásmódja szerencsére megmaradt, amivel pillanatok alatt sikerült lázba hoznia a nagyérdeműt. Az együttes zenéjét nehéz műfaji határok közé szorítani, ráhangolódni viszont annál könnyebb, és ez most sem volt másképp: a közönség kajálta A kutya vacsoráját.

És ha már az ínyenc falatoknál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a Singas Project éjszakai menüje mellett sem. Berger Dalma énekesnő jazz projektje remek levezetés volt a bohém  kutya vacsorája után. Ha Ákos fellépéséhez öltöny dukált, akkor a Singas finom hangjaihoz egy laza ing, mondjuk olyan stílusos kalappal, mint amilyet Dalma is viselt.

 (volt.hu)

Címkék: volt

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr461222770

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Fesztiválozz 2009: Fesztiválhoz öltözve - Volt « Soproni Hírek 2009.07.02. 22:46:54

[...]Fesztiválhoz öltözve - Volt tovább: Fesztiválozz 2009: Fesztiválhoz[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása