júl.
05.

Véget ért a Volt fesztivál - Manson

A 17. VOLT zárónapján minden fesztiválozó tanúja lehetett Marilyn Manson második magyarországi jelenésének. A változatos halloweeni dekorációba csomagolt Manson-rajongók már a délutáni rekkenő hőségben megrohamozták a Lővér kempinget. Akik arra számítottak, hogy Marilyn Manson fekete seregének VOLTos alakulatai csak sötétedés után kelnek életre a tébolyult metálzseni késő esti koncertjének hívószavára, azoknak nagyot kellett csalódniuk.

Manson hívei jóval a tizenegykor kezdődő nagyszínpados koncert előtt elvesztek a VOLT zárónapjának programjában; a legtöbben a Quimby koncertjén foglalták el az első sorokat a Nagyszínpad előtt, de voltak, akik már a Péterfy Bori & Love Band és az Earth Wind & Fire Experience fellépésén teletankolták szervezetüket D-vitaminokkal Marilyn Manson pigmentszívó rock showja előtt.

Brian Hugh Warner rajongóival ellentétben csak később készült fel a nagyszabású VOLTos szeánszra fekete bársonnyal bevont konténerében. A Nagyszínpadot körülvevő ködben először a zenekar tagjai foglalták el helyüket a bevonulást takaró sötét lepel mögött. Nem sokkal tizenegy után megérkezett Marilyn Manson is, aki fel akart kapni egyet a színpadra vezető fáklyák közül, de ezt a koncert előtti transz hatása alatt nem sikerült kiviteleznie. Ezen az estén azonban minden más összejött a popkultúra első számú megbotránkoztató művészének.

Az extravagáns látványelemekkel megpakolt szeánszon, ahol Marilyn Manson vízköpőkén fröcskölte rá a közönségre a percenként benyelt ismeretlen frissítőket, a közönség tombolva fogyasztotta el a koncert első felében felkínált Disposable Teenst, a We're From Americat és a The Love Songot, hogy önfeledten forduljon ki magából a Rock Is Dead, a The Dope Show és az Arma-god-damn-mother-fucking-geddon kísértéseire. A fináléban előadott Sweet Dreamsre, valamint a korábban lenyomott Beautiful People-os pánikszobás-falloutos performanszra még a Nagyszínpad előtt kíváncsiskodó antimansonisták is a popkultúra fekete bárányának bűvkörébe kerültek és gondolkodás nélkül tömték magukba az idei VOLT legjobban várt, és nézőkre legnagyobb hatást gyakorló produkciója által adagolt zárónapi dózist.

(sziget.hu/volt)

Címkék: volt

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr151228249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása