júl.
25.

Campus fesztivál

Csütörtök:
Rekord-melegben indult teljes programkínálatával tegnap a debreceni Campus Fesztivál. A kempingezők már kedd estétől elfoglalhatták sátorhelyeiket, szerdától pedig két helyszínen élvezhették a programokat. A Debrecen színpadon és a Klinika Egyetemi Klubban közel kétezer fesztiválozó hallgatta többek között az Acoustic Gallery, a debreceni Alien, vagy a Turbo és a Magashegyi Underground koncertjét. A szerdai nap tetőpontja éjjel következett be, amikor is, két óra alatt a Klinika Egyetemi Klub teljes sörkészlete elfogyott.
Csütörtökön a Budapest Bár, a világhírű finn rockerek, a The Rasmus, és Kiss Ádám humorista vonzotta a legtöbb embert, dea frankfurti SHANTEL & Bucovina Club Orkestra, a Ladánybene 27 és Dévényi Tibi bácsi is a legnépszerűbb első napi előadók táborát erősítette.
 
Több mint tízezren a Rasmus-on
 
A Campus Fesztiválon tegnap este, a finn csapat bemutatta, hogy a 2004-es In The Shadows slágerük után is töretlen népszerűségnek örvendenek. A tinilányok kedvenc formációja délután érkezett a debreceni fesztiválra, komolyabb sztárallűrök nélkül. Frontemberük Lauri Johannes Ylönen az esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy igen fárasztó turnén vannak túl, Oroszországban koncerteztek a Scorpions és Alice Cooper társaságában. Magyarországon sokszor jártak már, szeretnek ide jönni, amit főként azzal próbáltak bizonyítani, hogy számtalan dicsérő szóval illették a magyar söröket és rajongó lányokat. Öltözőjükbe a finn tévécsatornákon kívül, több liter vodkát, sört és pezsgőt kértek, valamint fejenként egy-egy Debrecen feliratú hűtőmágnest és Debrecen térképet. A kilencven perces koncertjük alatt valamennyi népszerű Rasmus slágert eljátszották, a főként lányokból és anyukákból álló közönség szüntelen örömére.
 
Statisztikára hangolva!
 
- A kilenc zenés programhelyszínt közel négy kilométer elektromos kábel köti össze.
- A nagy hőségre való tekintettel a rendezvényterületen folyamatosan frissítő locsolóautók járnak. A csütörtöki mérleg több mint 150 köbméter frissítő víz szétlocsolása.
- A fesztivál bejáratánál ingyenes „alkoholtesztereket” lehet önkéntes alapon kipróbálni. Csütörtökön már harminc főnél is több látogató köszönheti ennek a szolgáltatásnak azt, hogy nem ült ittasan autóba és így például megmaradt a jogosítványa.
- A fesztiválon folyamatos az egészségügyi szolgálat jelenléte, jelentéseik szerint a néhány méhcsípésen és bokaficamon kívül, csak a Rasmus koncert alatti ájulásokkal volt dolguk, amit a folyadékveszteség okozott.
 
További programok
 
A nagyszínpad pénteki műsorában elsőként az Irie Maffia lép fel. A Dermot és Jumo Daddy által alapított zenekar napfényes reggae-jét hiphop, funk és rock elemek színezik, a három mc, a ghánai Sena, a Brains-ből ismert Columbo és az összetéveszthetetlen szövegű Busa Pista pedig gondoskodnak arról, hogy kiváló hangulat legyen az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarának műsora alatt.
Nyolctól már az idén 61 éves Bill kapitányé és harcostársaié a színpad: a Deák Bill Blues Band fellépése minden korosztálynak maradandó élmény.
Ajjajaj - ez a címe a péntek esti főfellépő, a Quimby legutóbbi, digitálisan is megjelentetett rövidlemezének, melynek címadó dala az együttes népszerűségéhez méltóan hetek óta a kislemez-eladási listák dobogóján tanyázik. A zenekart talán már senkinek nem kell bemutatni.
A Cora Pódiumon rögtön az ezúttal hat órakor esedékes nyitáskor egy Böjti Szél-jegyzet hangzik el, keresetlen szavak a le-leszokás művészetéről a quimby perkás-dumálóembere, Varga Livius és társa, az egykori Publo Hunny-s Kubányi Bálint jóvoltából – ilyen az, amikor zenészek a kutyakomédia mezejére lépnek. 19:30-kor átveszi a szerepet a magyar népzene Csík János 1988-ban alapított Fonogram-díjas, többszörös aranylemezes együttesével. A Csík Zenekar a Kispál- és Quimby-feldolgozásai révén az utóbbi pár évben végképp belopta magát a magyar fiatalok szívébe, ezúttal Kiss Tibi is velük lesz a színpadon. Sötétedéskor pedig kezdetét veszi a Privát Buddy Holly Story, egy valódi kultúrtörténeti előadás, mely filmvetítéssel, színházi elemekkel és persze zenével idézi fel a tragikusan fiatalon elhunyt rockabilly-hős életének elképzelt utolsó másfél óráját a Mystery Gang tagjainak jóvoltából. A dumaszínházas sáv pénteki fellépői az elsőszámű helyi erő, Hadházi László, valamint a makulátlan életű, ámde hatalmas szemöldökű KAP, azaz Kovács András Péter. Éjféltől a Campus Mozi keretében Danny Boyle Oscar- és Golden Globe díjasa, a Gettómilliomos, az olajból meggazdagodó falut megelevenítő vígjátékával Keményffy Tamás és a Mázli, majd hajnalban Bacsó Péter legutóbbi alkotása, a Majdnem szűz látható.
A T-Mobile Terasz pénteki sztárja AL DOYLE, akinek a neve önmagában talán kevéssé ismert nálunk, de garancia a legkomolyabb elektro és house ütemekre. Az angol úriember eredetileg gitárokat, szintetizátorokat és ütőhangszereket kezel a Grammy-díjra jelölt és a brit szaksajtó és a rajongók által évek óta a csúcson tartott HOT CHIP electropop zenekarban, sőt, egy további rendkívül trendi formációban, az LCD SOUNDSYSTEM élő színpadi verziójában is játszik. Hozzánk garantáltan a legforróbb és legjobb lemezeit hozza el.
(campusfesztival.hu)
 

Címkék: campus

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr851267555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása