jún.
29.

Visszatekintő: Campus 2008

VÉGET ÉRT A CAMPUS FESZTIVÁL

Nehezen indult, de kiválóan ért véget a debreceni Campus Fesztivál a Vekeri-tónál. Az elmúlt hét időjárása nem fogadta kegyeibe Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválját, hiszen a buli ideje alatt szinte minden napra jutott kisebb-nagyobb csapadék. Ennek ellenére, négy nap alatt közel 27 ezren látogattak ki a Vekeri-tó partjára, amely megközelíti a Campus Fesztivál szervezői által idén kitűzött 30 ezres látogatói célt.
 
Bár szokatlan volt ez a nyári időjárás, a programok látogatottságát, ez cseppet sem befolyásolta. Az időként lezúduló égi áldás ellenére kevés kivételtől eltekintve, valamennyi műsorszám zavartalanul ért véget, hiszen a látogatókat több fedett színpad és helyszín várta, így a magyar zenei és kulturális élet ismert és kevésbé ismert képviselőinek színe-java folyamatosan teltházak előtt szórakoztatta a fesztiválozókat. A rendezvény rengeteg újdonsággal szolgált. Idén először került be a programba a Pódium Sátor, ahol minden nap dumaszínházas humoristák és közéleti beszélgetések biztosították a felhőtlen kikapcsolódást. Lelkes sportrajongók a Café Magentában testközelből kérdezhették a hazai élsportolókat, de kávézás közben bárki megismerkedhetett akár a legismertebb bloggerekkel is. A hazai zenészek tárgyaiból rendezett árverésen, pedig a legtöbb licitet Lovasi András alig használt horgászbotjára, és Lukács Laci fejfedőjére adták.
 
Tarolt a Fokkvárosban Bud Spencer és Terence Hill, sörhas hasonmásból harmadnapra akadt nevezés is elég. A „Szerelmesek hídja” jól állta a „sarat” ezernél több andalgó pár töltötte el romantikus perceit a Vekeri-tó fölött.
A fesztivál ideje alatt éjjel-nappal minden műfajban szóltak a koncertek. Egyértelműen a jó idővel érkező hazai pályás Tankcsapda vitte el a pálmát, de a jubileumi évet ünneplő Deák Bill Gyula, vagy az alternatív zene reformere Péterfy Bori és bandája is jelentős tömegeket vonzott. A retro fénykorában, pedig senki nem mehetett el tapsolás nélkül Dévényi Tibi bácsi vagy Korda György és Balázs Klári előadása mellett.
 
A programhelyszínek között vándorolva, a fesztiválozók mellett hazánk ismert személyiségei is rendszeresen felbukkantak. A figyelmesebbek találkozhattak Réz Andrással, vagy a Németh Kristóf családdal, de akár együtt ebédelhettek Bagi Ivánnal.
A Campus Fesztivál hivatalos lábbelije idén a gumicsizma volt. A mára már mindenféle színpompában tündöklő alkalmi de hasznos eszköz nem csak a sár ellen védett, hanem erősítette a „kapcsolatok fesztiválja” szlogent is, lévén jó ismerkedési alapot nyújtott.
A legviccesebb vendég fürdőkáddal, a legmesszebbről pedig egy afrikai srác érkezett, aki épp debreceni egyetemista barátait látogatta meg.
 

 

Címkék: campus

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr331216564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása