júl.
27.

VÉGET ÉRT A CAMPUS FESZTIVÁL

Mind programok tekintetében, mind pedig működtetésében kitűnőre vizsgázott a debreceni Nagyerdőn első alkalommal megrendezett Campus Fesztivál. A debütáló nagyrendezvény látogatóinak száma meghaladta a negyvenezer főt, ezzel már most lényegesen több érdeklődőt vonzott, mint tavaly a városhoz közeli Vekeri-tó partján. 

Ami a programokat illeti a fesztivál ideje alatt éjjel-nappal minden műfajban szóltak a koncertek. Egyértelműen a kisebb zivatarral érkező hazai pályás Tankcsapda vitte el a pálmát, de valamennyi helyszín iránt maximális érdeklődés mutatkozott. Hatalmas sikert aratott a Quimby és a finn The Rasmus a nagyszínpadon, országosan is fesztivál kuriózum volt a Budapest Bár, valamint a Csík zenekar fellépése, csordultig megtelt a T-Mobile Terasz a frankfurti SHANTEL & Bucovina Club Orkestra és a norvég Madcon koncertje alatt.

A retró fénykorában, senki nem mehetett el tapsolás nélkül Dévényi Tibi bácsi vagy Korda György és Balázs Klári előadása mellett. Akik a prózai műfajokat kedvelik, azoknak pedig frappáns poénokat hoztak a Dumaszínház humoristái, az impozánsan kialakított, és megvilágított Víztoronynál. A programhelyszínek között vándorolva, a fesztiválozókon kívül hazánk ismert személyiségei is rendszeresen felbukkantak. A figyelmesebbek találkozhattak Pulai Imre olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kenussal, vagy Galla Miklóssal, de akár együtt ebédelhettek Hadházi László humoristával is.

A tizenegy programhelyszínt számos más esemény is kiegészítette. Ezek közül a Mini Pálinkafesztivál bizonyult a legnépszerűbbnek, de a Póker Sátorban és a Fokk Minipódium körül is zajlottak az események. A DUNA TV közvetítésein keresztül az érdeklődők az egész világon bepillantást nyerhettek a rendezvény hangulatába.

A fesztivál alatt komolyabb rendbontásról, és nagyobb egészségügyi problémáról nem érkezett bejelentés. A legtöbb hamis belépőjegyet és karszalagot szombaton vették el a biztonsági őrök, a hamisítók fejlett nyomdatechnikával gyártott belépőkkel próbálták meg átverni a gyanútlan látogatót.

A Nagyerdő remekül debütált, mint új helyszín; számtalan önkéntes járta a területet a fesztivál ideje alatt, és szedték az elhullott műanyag poharat, és szemetet. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.

A szervezők és a fesztiválozók nevében köszönetet szeretnénk mondani Debrecen város lakosságának, hogy toleránsan viselték a fesztivál miatti kellemetlenségeket, az útlezárást és az éjjel kiszűrődő hangokat, illetve azért mert nagy számban vettek részt a rendezvényen.

KÖSZÖNJÜK!

 

Hivatalos weboldal: www.campusfesztival.hu

 

Címkék: campus

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr961271926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása