júl.
13.

Hónapok óta készül az OMEGA

Az OMEGA 2007 augusztusa óta nem lépett fel idehaza, és a közeljövőben ezt nem is tervezi: az EFOTT Fesztivállal azonban kivételt tettek. Hogy miért? És legfőképp: mire és hogyan készülnek? Erről Benkő Lászlót kérdeztük.

A zenekar stábja július 15-én már kora reggel kezelésbe veszi a terepet: 30 fő segédkezik a zenészek körül, egészen fél ötig építenek. Aznap éppen ezért lesz csak 4 fellépő a csapat előtt, mivel a színpadra állást megelőzően másfél óra beállásra van szükség a megfelelő produkcióhoz, amelyet már hónapokkal ezelőtt elkezdett össze próbálni a zenekar.

Nem akármilyen technikával készülnek: hatalmas színpadi elemek, két óriáskivetítő projektorral, a háttérben live effect, valamint a szokásos lézershow és animációs show színesíti a produkciót. A zenészeknek nem voltak különleges kérései, viszont egyikük hajóval érkezik a helyszínre.

Az EFOTT első napja abszolút az OMEGA jegyében telik - a zenekar exkluzív dedikálást tart a koncert előtt, tehát érdemes korán érkezni. Kérésünkre Benkő László elmondta, hogy a rajongókra bízták az elhangzó dalok kiválasztását, az első 50 szavazó listájából válogatták össze a két órás koncert programját. A billentyűs azt is elárulta, hogy természetesen tudják, mely dalok azok, amik nélkül nem érhet véget a koncert, így a legnagyobb kedvencek biztosan felcsendülnek majd. A zenekar 2007-ben játszott utoljára a Hungaroringen, akkor ünnepelték fennállásuk 45. évfordulóját. Az EFOTT szervezőinek felkérését azért fogadták el, mert figyelemmel kísérték a fesztivál fejlődését az elmúlt évek alatt és megfelelő helyszínnek tartják arra, hogy egy több generációs közönség előtt játszanak. Kíváncsiak rá, hogyan fogadják őket a fesztiválozók, szeretnék a fiatal korosztályt is meghódítani. A technikai háttér és a színpadkép kapcsán Benkő kiemelte, hogy ebből soha nem engedtek, és nem is akarnak, nagy hangsúlyt fektetnek rá.
- Egy kisebb koncerten, ahol pár száz embernek játszanánk, meglenne a közelség, ők is jól látnak minket, és mi is őket. Ez több tízezres tömegnél elveszik, viszont az utolsó sornak is azt kell adnunk élményben, amit az elsőnek.
A fiataloknak és azoknak, akik életük első OMEGA koncertjére készülnek, azt üzeni a zenekar, hogy legyenek minél többen, próbáljanak meg azonosulni mindazzal, amit nekik próbálnak majd adni, és ha ez sikerül, akkor mindenki boldogan, egy élménnyel gazdagabban távozik majd.

A koncertre napijegy elővételben továbbra is kapható, mindössze 4500 Ft-ért (a helyszínen 4900 Ft), amely természetesen nem csak az OMEGA koncertjére, hanem az EFOTT teljes aznapi programjára érvényes.

(efott.hu)

Címkék: efott

A bejegyzés trackback címe:

https://fesztparty.blog.hu/api/trackback/id/tr81243168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása